sportiviteit, sfeer & goede begeleiding!

sporten voor zwangere dames of die bevallen zijn

 

  

Just Mommy Fit (2be)

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Hoe goed zou het zijn als vrouwen blijven sporten gedurende de zwangerschap en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn?                                               

Een zwangerschap en bevalling vragen echter wat van je lichaam.

Het is dan ook belangrijk om voldoende rust te nemen maar daarnaast ook te sporten tijdens en na je zwangerschap maar vooral om dit verantwoord aan te pakken. Hoe doe je dat? Just Fit & Joy biedt een trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Waarom meedoen?

Als je tijdens je zwangerschap van je zwangerschap wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende klachten ontstaan. Gemiddeld 1 op de 4 volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekken zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en 3 op de 10 vrouwen houdt aan een eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren) over. Bij meerder zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking van prolaps is ook een klacht die kan ontstaan ​​door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen tijdens en na de zwangerschap is er extra aandacht nodig. Als je buikspieren nog niet hersteld zijn en je bekkenbodem nog niet sterk genoeg is, is het van belang daar eerst aan te werken. Tijdens de trainingen van het  programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteedt.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen (weer) deel te nemen aan de regulieren lessen. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd om te gebruiken tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. we starten met uitleg over houding, diastase (check) en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en de eventuele bevalling zodat we daarna kunnen beginnen. We bekijken wat jou sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. Tijdens de training werken we aan een sterke core, het versterken van de grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door functionele oefeningen.    

Het programma  is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. 

Voor wie?

Het  programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij keizersnede adviseren we  8 tot 10 weken.

Wanneer?

De cursus duurt 8 weken en wordt elke woensdag van 19.00u tot 20.00u gegeven. Je komt 8 aan één volgende weken trainen en kan er maximaal eentje kosteloos missen wanneer je tijdig afmeld.

 

Waar?

De trainingen worden gegeven door Just Fit & Joy op de Kerkeland 10B te Druten.

kosten

Voor deze cursus betaal je €115,- voor 8 lessen. 

Aanmelden

Dat kan door het contactformulier in de vullen hier op de website van te bellen naar 0615672817

Vragen?

Neem ook hiervoor contact met mij op via justfitandjoy@hotmail.com of bel naar 0615672817  

 

                                                                                                                                 

 

Just Fit & Joy

Kerkeland 10B
Druten

 

Hester van Beers

T: 06-15672817
justfitandjoy@hotmail.com

insta: Justfitandjoy